Team Netherlands

De top van jong vakmanschap

Skills Team Netherlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de internationale vakwedstrijden. Een zeer divers team van rond de 30 nationaal mbo-kampioenen.

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills de Europese kampioenschappen voor beroepen. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden elk jaar in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw van Europa of van de wereld.

In 2022 werkt WorldSkills Netherlands met een aantal Europese partners aan een internationaal programma voor Team Netherlands, omdat WorldSkills Shanghai i.v.m. Codiv-19 geannuleerd is.

 

Team Netherlands 2022

Binnen het internationale programma van 2022 gaan de studenten uit Team Netherlands unieke ervaringen opdoen, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Bekijk de deelnemers uit het team.

Gdańsk organiseert EuroSkills 2023

Gdańsk organiseert EuroSkills 2023

Polen is gekozen om gastheer te zijn van de achtste EuroSkills competitie in 2023. WorldSkills Europe-leden stemden unaniem voor het bod op de Algemene ledenvergadering van 2022. Teija Ripattila, voorzitter van de raad van bestuur van WorldSkills Europe, zei:...

Lees meer
Liveblog: Ben en Bas in UK voor wedstrijd Mechatronicus

Liveblog: Ben en Bas in UK voor wedstrijd Mechatronicus

Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen studenten unieke ervaringen op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en kunnen zij hun krachten meten op een internationaal podium. Bas van der Mark en Ben van de Marel van ROC...

Lees meer

Wedstrijden

Welke wedstrijden
worden er aangeboden?