Team Netherlands

Onze kampioenen

p

Covid update

De top van jong vakmanschap

Skills Team Netherlands is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de internationale vakwedstrijden. Een zeer divers team van rond de 30 nationaal mbo-kampioenen.

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills de Europese kampioenschappen voor beroepen. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden elk jaar in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw van Europa of van de wereld.

WorldSkills 2022

De 46e WorldSkills competitie werd door Covid-19 uitgesteld naar 12 t/m 17 oktober 2022. Daardoor doet Team Netherlands in 2021 niet mee aan internationale vakwedstrijden.

WorldSkills 2022 vindt plaats in de Chinese metropool Shanghai, de bakermat van de Chinese industrie. De stad heeft veel ervaring met het organiseren van internationale evenementen en wedstrijden.

Met lef en lof in Italië

Met lef en lof in Italië

La dolce vita, spaghetti al ragù, prosciutto, tagliata di manzo, tiramisu, espresso, vino, de Italianen weten het lekkere leven te waarderen. Maar afwijken van hun ‘klassieke keuken’ en andere culinaire hoogtepunten zoeken is voor hen een ding. In de grote steden vind...

Lees meer

Wedstrijden

Welke wedstrijden
worden er aangeboden?

Locatie