Skills The Finals 2020

4 t/m 6 maart in Leeuwarden

Wat is Skills The Finals?

4–6 maart 2020 vormt Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats, het gratis beroepenevenement met het NK voor beroepen en de unieke LOB-Experience. Zo’n 1.000 finalisten uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 beroepenfinales en 10 vakrichtingen. Daarbij draait het om presteren in vakmanschap: wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied. Naast het aanmoedigen van de finalisten kunnen bezoekers zelf hun (toekomstige) beroep ervaren met de LOB-Experience. Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Bezoekersinformatie

Een speciale pagina met alle relevante informatie voor bezoekers. Op deze pagina vind je onder andere:

  • Tips voor tijdens je bezoek
    Bereid je optimaal voor met de nuttige tips 
  • Wat is er te doen?
    Bekijk wat er allemaal te doen is tijdens Skills The Finals
  • Beelden van het evenement
    Bekijk de beelden van voorgaande edities en weet wat je kunt verwachten

Skills The Finals bezoeken

Van 4 t/m 6 maart 2020 staat Leeuwarden in het teken van Skills The Finals met meer dan 50 verschillende beroepen! Een evenement vol superspannende vakwedstrijden om te bekijken. Er vindt 3 dagen lang een loopbaanoriëntatie-programma (de LOB-Experience) plaats. Deze is bedoeld voor leerlingen en studenten uit po, vo en mbo om hun skills te testen, beroepen te ontdekken en de vakwedstrijden te bekijken.

Partners Skills The Finals

LOB-Experience

Het loopbaanoriëntatie-programma.
Wat is het en wat mag je verwachten?

Locatie