Werk mee aan excellent vakmanschap
van de toekomst

Samenwerken met WorldSkills Netherlands
Bekijk de mogelijkheden

Wij helpen onze partners om gericht met hun specifieke doelgroepen in contact te komen. Samen kunnen we nog meer jongeren en docenten uitdagen en motiveren om het beste uit zichzelf te halen in beroepen waar met hoofd en handen wordt gewerkt. Partners van WorldSkills Netherlands geven een impuls aan de wedstrijdopdrachten, aan de ontwikkeling van studenten, aan de communicatie over en de beleving van de wedstrijden en de trots van en op jong vakmanschap.

Onze partners

Logo Evoke

Onze branchepartners

Activiteiten verspreid over het studiejaar

Vanuit de doelstellingen van uw organisatie, kunt u vakwedstrijden inzetten voor bijvoorbeeld employer- en corporate branding, het creëren van brand preference of het geven van invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Aansluitend op onze communicatie zetten wij de (extra) communicatieactiviteiten voor uw organisatie gefaseerd in.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van activiteiten verspreid over het studiejaar. Deze opbouw zorgt ervoor dat de doelgroep steeds verder met uw organisatie vertrouwd raakt.

Kennismaken

Verbinden

Voorronden

Kwalificaties

Finales

Ambassadeur-schap

Kennismaken

In deze fase informeren we het onderwijs over de projecten in het nieuwe studiejaar. Partners worden direct meegenomen in de
communicatie en voorgesteld.

 • Publiceren partnerpagina op de website
 • Introduceren nieuwe partners via social media
 • Beschikbaar stellen partnerlogo

Verbinden

In de communicatie ligt de nadruk op de waarde van vakwedstrijden. Voor u als partner een mooie gelegenheid om u inhoudelijk bij het onderwijs te presenteren.​

 • Versturen partnermail naar docenten over gebruik materialen of diensten
 • Mogelijkheid participeren bij opdrachtontwikkeling
 • Gezamenlijk artikel over samenwerking delen op website en social media

Voorronden

Scholen starten met de voorronden. Leerlingen en studenten maken kennis met uw organisatie en uw product of dienstverlening.​

Kwalificaties

Tijdens kwalificatiewedstrijden wordt door schoolkampioenen gestreden om de finaleplaatsen. Docenten, leerlingen en studenten nemen een kijkje in uw organisatie, hebben uw product letterlijk in handen tijdens de wedstrijd of worden door u voorbereid en beloond.​

 • Social mediabericht WSNL en taggen partner
 • Nodig docenten en studenten uit voor een activiteit op de locatie van de partner
 • Zichtbaarheid in wedstrijdsigning 

Finales

Leerlingen en studenten uit heel Nederland strijden tijdens Skills The Finals op 21 en 22 maart 2024 om het goud. Uw organisatie presenteert zich als partner van jonge en talentvolle vakmensen.​

 • Communicatiemoment partners naar deelnemers Skills The Finals
 • Zichtbaarheid in eventsigning
 • Mogelijkheid tot uitnodigen winnaar(s) op locatie partner
 • Standruimte LOB-activiteit tijdens Skills The Finals
 • Vermelding bedrijfslogo bij prijsuitreiking

Ambassadeurschap

We blikken terug op de wedstrijden en ontwikkeling van leerlingen en studenten. U hebt de mogelijkheid om een activiteit met en voor de jonge talenten te organiseren.

 • Zichtbaarheid in aftermovie
 • Rechtenvrij gebruiken sponsorfotografie
 • Vastleggen activiteit voor winnaars en delen via social media
 • Contact onderhouden met winnaars

 

“Het is voor de beroepspraktijk van enorme waarde om de onderwijsinstellingen te kennen en inhoudelijk met elkaar het onderwijs verder vorm te kunnen geven, zodat onderwijs en beroepspraktijk nauw op elkaar aansluiten.”

Benu

Voorbeelden partnerschappen

Samen laten we leerlingen en studenten stralen! Partners van WorldSkills Netherlands zorgen dat talent, passie en vakmanschap ruimte krijgen in het (v)mbo. Er zijn verschillende mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan vakwedstrijden via het grootste beroepenevenement van Nederland! Samen kijken we naar de meest passende samenwerkingsvorm voor uw organisatie.

Uw bedrijf op de kaart zetten als dé werkgever in uw branche en uw producten in de schijnwerpers zetten? Als hoofdsponsor bent u partner van een of meerdere vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands. Een unieke samenwerking waarbij u gedurende het hele wedstrijdjaar in contact komt met studenten, leerlingen en docenten met exclusieve product- en employerbranding. WorldSkills Netherlands zal uw organisatie voor, tijdens en na onze wedstrijd promoten via nieuwsbrieven, (social) media en eventsigning. En natuurlijk zet u zich in om de wedstrijd zowel inhoudelijk als zichtbaar te verrijken met waardevolle kennis, materialen of diensten en een financiële bijdrage.

In actie:

Zichtbaarheid tijdens het hele wedstrijdjaar met uw product of dienst? Als official supplier brengen wij uw bedrijf op verschillende momenten en manieren onder de aandacht van een interessante doelgroep studenten, docenten en bezoekers van onze events. Official suppliers leveren naast een financiële bijdrage ook een waardevolle bijdrage in materialen, middelen of diensten tijdens een door u gekozen wedstrijd. Zo maken we Skills The Finals tot een onvergetelijk evenement.

In actie:

Uw product in de schijnwerpers? Laat de toppers in vakmanschap en hun docenten werken met uw product(en) en breng zo uw bedrijf onder de aandacht van een interessant publiek. Wedstrijden van Skills zijn alleen mogelijk met de steun van onze trouwe leveranciers. Kunt u tegen een scherp tarief materialen of diensten leveren? Dan komen wij graag met u in contact!

Uw bedrijf promoten tijdens hét beroepenevenement van Nederland; Skills The Finals. Dat kan tijdens onze Loopbaan Oriëntatie en Begeleidings (LOB) Experience! Als standhouder kunt u vierkante meters huren voor een inspirerende doe-activiteit. Zo kunnen studenten, docenten en bezoekers op een interactieve manier kennismaken met uw bedrijf.
En WorldSkills Netherlands promoot uw aanwezigheid op Skills The Finals!

Meer informatie

“Festo is van mening dat technisch talent de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. De Skills-wedstrijden zijn een ontzettend goed initiatief om studenten op een leuke manier kennis te laten maken met de uitdagingen van het vak Mechatronica.”

Festo

Feiten en cijfers

deelnemers in voorronden

bezoekers tijdens event

Social media bereik tijdens STF

Contact

Wij helpen u graag verder

Aline Soerdjpal
Sponsor- en Relatiemanager
06 276 530 84
partners@worldskillsnetherlands.nl

Cindy Breaux
Sponsor- en Relatiemanager
06 254 414 65
partners@worldskillsnetherlands.nl

Wat doen we?

Inspireren, uitdagen en motiveren