Provinciaal kampioenschap

Je bent door! En dan?

Je hebt de voorronde op jouw school gewonnen! Nu is bekend welke vakteams meedoen aan het provinciaal kampioenschap. Leerlingen uit de hele provincie strijden daar tegen elkaar. Dit betekent dus dat er meerdere vmbo-scholen meedoen. Er zijn 10 verschillende wedstrijden. De opdracht die de leerlingen tijdens dit kampioenschap maken, duurt twee uur.

Wat is het?

Elke deelnemende school stuurt per wedstrijd een team van 3 leerlingen naar het provinciaal kampioenschap. Dit team strijdt tegen de andere teams uit de provincie.

De vakteams die het provinciaal kampioenschap winnen, kwalificeren zich voor de finale. Zij krijgen een plek in het provincieteam. Elk provincieteam heeft 7 tot 10 verschillende vakteams. De data van de provinciale kampioenschappen zijn terug te vinden op de provinciepagina’s.

Teambuilding

Na het provinciaal kampioenschap organiseert een mbo-instelling een teambuildingsactiviteit voor het provincieteam. Alle leerlingen die deel uitmaken van het provincieteam krijgen daarbij de kans elkaar beter te leren kennen.

Benieuwd van welke scholen de teams in jouw provincieteam komen en wanneer de teambuilding is? Bekijk het op de pagina van jouw provincie.

Hoe bereid je je voor?

Waar moet je zijn, hoe laat en wanneer? Je kunt alle belangrijke informatie vinden op de wedstrijdpagina van jouw profiel.

Finale

Na het provinciaal kampioenschap.