Deelnemersinfo

Voorronde, kwalificatie of finale?

Hoe bereid je je voor op jouw vakwedstrijd? Wat kun je precies verwachten? We leggen het je graag allemaal uit! Hieronder vind je meer informatie over de wedstrijden.

Voorronde

Voorrondes worden georganiseerd op de scholen. Ze vormen de eerste stap van deelname aan Skills Heroes. Scholen organiseren voorrondes in de vakgebieden waar ze voor ingeschreven staan. Deze voorrondes vinden ook meestal op de school plaats. Ze zorgen voor een selectie, waarbij een beperkt aantal studenten doorstroomt naar de kwalificatiewedstrijden.

Kwalificatiewedstrijd

Kwalificatiewedstrijden vinden verdeeld over het land plaats. Ze worden georganiseerd door een school of een bedrijf. Tijdens de kwalificatiewedstrijd wordt bepaald welke studenten zich kwalificeren voor de finale. De kwalificatiewedstrijden verschillen in omvang. Soms komt het voor dat wedstrijden verdeeld zijn over meerdere dagen. Studenten met de beste score gaan door naar de nationale finale.

Finale

Tijdens de finale van de vakwedstrijden nemen de beste studenten het tegen elkaar op en strijden ze om het eremetaal! Studenten voeren verschillende opdrachten uit. Een onafhankelijke jury beoordeelt deze opdrachten vervolgens.

De meeste finales vinden plaats tijdens het beroepenevenement Skills The Finals. Dit evenement staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen. Bezoekers komen hier om finalisten aan te moedigen, deel te nemen aan de LOB-experience; een interactief programma ontwikkeld voor vmbo-leerlingen om zich te oriënteren op de schoolkeuze,  of om zich op de arbeidsmarkt te oriënteren.

Wedstrijden

Bekijk alle informatie over jouw wedstrijd.