Over ruim een maand vertrekt Team NL naar Abu Dhabi voor het WK voor beroepen, WorldSkills. Van 14 t/m 19 oktober komen 1.300 deelnemers samen in Abu Dhabi, zij gaan de strijd tegen elkaar aan in 51 skills om de beste van de wereld te worden in hun vakgebied. Er worden 100.000 bezoekers verwacht tijdens deze 44ste WorldSkills competitie.

Onze 28 kampioenen hebben deze zomer veel trainingsuren gemaakt. Brent slaat er dit jaar zelfs zijn vakantie voor over. Hij werkt en traint vier dagen per week bij Machinefabriek Westerhof in Denekamp, waar ze super trots zijn op hun jonge collega. Hij was op 2 augustus te zien op SBS6 in de uitzending van Hart van Nederland.

Onze kampioen meubelmaker Ruud werkt en traint bij Van De Graaf Interieurbouw. Zijn collega’s, docenten en familie hebben het volste vertrouwen in hem, Ruud gaat voor de wereldtitel, maar ook zeker voor de ervaring: “Ik kom niet terug voordat ik een hele mooie ervaring rijker ben!”

CNC-Frezer Marco Quené werd door zijn werkgever Voestalpine Automotive Components Bunschoten, als erkenning voor zijn prestaties, uitgenodigd voor een persoonlijke meet-and-greet met de formule 1-piloten Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De ontmoeting vond plaats tijdens de Grand Prix van Oostenrijk 2017 op de Red Bull Ring in Spielberg. Wij hopen natuurlijk dat dit een ontmoeting was tussen toekomstige wereldkampioenen!

Alle kampioenen in de gaten houden? Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn of via www.teamnederland.com.