Vanmorgen zijn de Skills Talents en Skills Heroes wedstrijden om 10.00 uur van start gegaan. Een dag waarin we veel fanatieke deelnemers zagen. Zo kwamen we schoonheidsspecialist Ivana van ROC Midden Nederland tegen na haar wedstrijddag: “We hebben vandaag een gezichtsbehandeling gegeven van 2 uur. Als ik win mag ik misschien wel naar het EK in Boedapest. Daar hoop ik echt op.”

De Skills Talents deelnemers maakten vandaag in teams van 3 allemaal een onderdeel voor een huis van de toekomst. De leerlingen van de richting bouwen, wonen & interieur maakte een houten geldboom, gevuld met bloemstukken die werden gemaakt door de teams van de wedstrijd bloem.

Uiteindelijk won Provincie Zuid-Holland het Skills Talents kampioenschap. Gefeliciteerd! “Ik ben onvoorstelbaar trots”, zegt Daisy Baarda, begeleidend docent van het winnende team. “Het was dit keer erg moeilijk, maar ze hebben hartstikke goed hun best gedaan. Veel vmbo’ers kunnen zich in de beroepspraktijk goed uiten en dat zag je vandaag bij de wedstrijden. Het geeft een enorme boost voor het zelfvertrouwen plus het is een goede voorbereiding op het examen.” Provincie Zeeland won de zilveren medaille en provincie Drenthe brons.

Bekijk alle uitslagen via: http://www.skillstalents.nl/uitslagen-2017-2018