Veertien Tweede Kamerleden van 6 verschillende politieke partijen zijn op Prinsjesdag door talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo gestyled voordat zij naar de Ridderzaal gingen. De Kamerleden lieten hun haar en/of make-up verzorgen door Skills Heroes deelnemers en EuroSkills 2018 deelnemers Ivana Sneujink (schoonheidsspecialiste) en Sanne van Overdijk (kapper).

Naast kappers en schoonheidsspecialisten hebben we dit jaar ook de gouden en zilveren winnaars fotografie ingezet om Prinsjesdag vast te leggen. Bekijk de foto’s van deelnemers Thomas Bakker en Tom Bennink op onze fotobank. Nikki Prein (kampioen gastheer/gastvrouw 2017) verzorgde deze ochtend de catering en Jade Jury (kampioen hotelreceptionist en deelnemer Team NL) zorgde voor een hartelijk ontvangst.

Een van de bezoekers, Carola Schouten, minister van Landbouw zegt: “zoveel talenten op het mbo, ze kunnen zoveel en maken mooie dingen! En dat mag gezien worden!”

Aan pers geen gebrek. Bekijk hier het eerste item van NOS en hier het tweede, beiden vanaf minuut 3.20. Het item van SBS6 in Hart van Nederland en Goedemorgen Nederland van WNL, beiden vanaf minuut 7. Daarnaast is er media aandacht geweest in de Telegraaf, TV West, NOS radio, met het oog op morgen, BNR nieuwsradio, ANP en SLAM FM.

Alle foto’s van de ochtend in de kapsalon zijn te vinden op onze fotobank.

WorldSkills Netherlands kijkt terug op een geslaagd evenement dat tot stand is gekomen in samenwerking met: de ANKO , FNV MOOI, CNV Vakmensen, Lifestyle Salon The Hague, de MBO Raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.