De eerste editie van de Europese Competities van Skills Plus zal plaatsvinden op 16 maart tijdens Skills The Finals in de RAI Amsterdam. Skills Plus zijn dé vakwedstrijden voor mensen met een arbeidsbeperking.

De competities zijn gebaseerd op de succesvolle Skills Talents wedstrijden van WorldSkills Netherlands (vakwedstrijden voor laatstejaars vmbo-leerlingen). De Skills Plus wedstrijden zijn een onderdeel van het Europese Erasmus+ project “Paraskills Competition” en wordt gecoördineerd door Stichting Kenniscentrum PRO WORK. Ze zijn specifiek ontwikkeld voor een doelgroep, die varieert van mensen met een lichamelijke- tot mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt een zogenaamde inclusieve competitie georganiseerd, wat betekent dat talenten van verschillende niveaus en met allerlei soorten beperkingen met elkaar in teamverband de strijd aan gaan.

De teams die tijdens Skills The Finals tegen elkaar strijden komen uit verschillende landen in Europa: Bulgarije, Slovenië, Tsjechië, Italië, Duitsland en Nederland. De beste teams zijn daar geselecteerd tijdens de verschillende Nationale Competities.

U kunt de Skills Plus Competities bijwonen!

Benieuwd wie het beste Europese team wordt? Kom dan op 16 maart vanaf 10.00 uur kijken naar de competities én de prijsuitreiking.

Meer info? www.skillsplus.eu of bezoek www.facebook.com/paraskillscompetitions/

Skills Plus (onderdeel van het Paraskills Competition Project) is medegefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. Deze publicatie geeft de mening van de auteur weer en de Europese Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud hiervan.